måndag, juni 25, 2007

Diskmaskin - vilken lyx!

Wow, vi har gått och blivit riktigt moderna och skaffat oss en diskmaskin. För de allra flesta är nog det här något man tar för givet; för hur fixar man annars vardagsbestyren? Men för oss är det inte en självklarhet med vare sig diskmaskin, micro (har vi dock sedan nåt år tillbaka) eller torktumlare trots att vi har småbarn. Det går utmärkt att diska för hand, att ta ut maten ur frysen i god tid så att den hinner tina samt att torka tvätten på torkställning istället för att torktumlas.

För ett par år sedan hade vi en reparatör över för att fixa vår värmepanna och han slängde en blick på köket innan han fortsatte in till tvättstugan. Han konstaterade snabbt att vi saknade de uppräknade grejorna och menade då att vi levde som på stenåldern. Jag blev lätt förbannad över det här då vi själv känner oss väl hemma på 2000-talet "ler".

Vi är "hängivna" campare och rätt så vana vid att knalla iväg för att diska, tvätta och för att laga mat. Så när vi väl kommer hem efter en semester så känns det superlyxigt med eget badrum, kök m.m. Man får liksom ett perspektiv på tillvaron och inser att det också är väldigt gott att inte ha allt. Jag vågar mig också på att lägga in ett miljöperspektiv här. Om alla ska ha "alla" prylar, hur går det då med miljön?

Hm, och varför har då vi skaffat en diskmaskin då? Jo, av den enkla anledningen att vår 17 år gamla spis till slut gick sönder och att de i butiken hade ett kanonerbjudande på spis och diskmaskin. Ett sånt erbjudande "gick" det inte att säga nej tack till! Så lätt förförd är man minsann!!!

Så nu är det snart dags för premiärdiskning. Olidligt spännande!!

Inga kommentarer: